Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart jl. heeft GroenLinks in Capelle aan den IJssel het mooie resultaat van twee zetels geboekt. Eén van die zetels kwam toe aan Monirah Schep, nummer 5 op de lijst, die met voorkeurstemmen gekozen werd. Zij maakt nu bekend deze zetel niet in te nemen.

Haar verklaring: Super trots. Dankbaar. Enthousiast. GroenLinks Capelle gaat van nul naar twee zetels. Deze nummer 5 kan alsnog de raad in. 401 voorkeurstemmen. Dat is onwijs veel! Al dan niet van bekenden. In ieder geval van mensen die dan wel mij als persoon, of mij als vrouw in de raad wilden. Die een signaal gaven. Daar ben ik dankbaar voor en blij mee. GL staat in die zin voor gelijkwaardigheid. Wil de ongelijkheid aanpakken. Op diverse vlakken.

Levens zijn altijd in beweging – dat noodzaakte mij af te zien van het lijsttrekkerschap. Ik kan nu mijn zetel niet innemen maar wie weet wat de toekomst brengt. Mocht er op termijn een beroep op mij gedaan worden dan zal ik mijn keuze heroverwegen. Mijn plek wordt gevuld door onze jonge enthousiaste Marijn Snijders die als campagneleider ook enorm veel energie stak in de aanloop naar de verkiezingen verdient zijn plek in de raad. Daarom zal ik ten gunste van Marijn mijn zetel niet aanvaarden. Hopende op jullie begrip daarvoor en niet al teveel teleurgestelde gezichten.

Ik wens Marijn en ook alle andere toekomstige raadsleden een geweldige raadsperiode waarin constructieve samenwerking gezocht wordt om met elkaar te werken aan een open, sociaal en groen Capelle.

Het bestuur van de afdeling GroenLinks aan den IJssel, waar Capelle deel van uitmaakt, heeft begrip voor Monirah’s beslissing en steunt haar daarin.

Contact: Gijs van Soest, afdelingsvoorzitter.

06-26426601; post@gijsvansoest.nl