GroenLinks vindt dat er te weinig geld wordt uitgetrokken voor isolatie van woningen. Ook het plastic afval wordt niet opgehaald. Er wordt daardoor teveel verbrand en de CO2-uitstoot blijft te hoog. Het groenonderhoud in de buitenruimte blijft op sober staan, met veel brandnetels en weinig bloemen en vlinders als gevolg. Het fietsverkeer wordt niet meer geteld, waardoor er geen zicht meer is op gevaarlijk overbelaste fietspaden.

Moties van GroenLinks dit jaar voor het verhogen van het tempo van woningisolatie door het stimuleren van woningeigenaren en ondersteuning bij het verkrijgen van een lening zijn door B&W afgewezen. Nu de aardgasprijs omhoog gaat zijn ook zij – naast huurders van slechte woningen – de dupe en blijft de CO2-uitstoot te hoog. De doelstellingen van Parijs worden zo niet gehaald. Leefbaar Capelle vindt dat de mens geen oorzaak is van de opwarming van de aarde en de VVD vindt het niet de taak van de gemeente om daar iets aan te doen.

Sinds het invoering van nascheiding van het plastic afval is het scheidingspercentage gestegen van 44 naar 56%, maar blijft sindsdien op dat getal steken. De norm voor 2020 is 75% en 2025 90%. De gemeente blijft achter bij anderen. Doordat de inwoners is gezegd hun plastic afval bij het restafval te gooien worden ze niet meer gestimuleerd om het andere afval wel te scheiden. De enige manier om het beter te krijgen is door apart ophalen van al het huisvuil door bronscheiding, betere voorlichting en met de bewoners samen te zoeken naar oplossingen voor de hindernissen. GroenLinks heeft een motie ingediend.

De gemeente heeft jaren geleden bezuinigd op groenonderhoud. Het gevolg: wel brandnetels en geen bloemen en daardoor ook geen voedsel voor vlinders. Driekwart van de insecten en vlinders is verdwenen. De financiële situatie van de gemeente blijkt echter helemaal niet slecht te zijn en GroenLinks vindt dat deze bezuiniging van tafel moet. Het bij-vriendelijk maaibeleid van de provincie Zuid-Holland moet per direct worden ingevoerd.

De gemeente is gestopt met het tellen van het fietsverkeer in Capelle. Dit terwijl iedereen in de regio het erover eens is dat fietsen één van de oplossingen is voor de verkeerscongestie en bovendien gezond. Er komt met provinciaal geld een snelfietsroute van Gouda naar Rotterdam door Capelle en er worden er meer voorgesteld. Door de toename van het fietsverkeer en de snelheidsverschillen door elektrische fietsen is het belangrijk om het aantal fietsers per uur te blijven tellen om gevaarlijke situaties door inhalen op te smalle paden vroegtijdig te kennen en maatregelen te kunnen nemen. GroenLinks heeft een motie ingediend om samen met de fietsersbond Capelle een nieuw plan te maken voor fietstelling en dat direct uit te voeren.