Capelse raads- en burgerraadsleden stellen zich aan u voor. Monirah Schep is burgerraadslid van GroenLinks. 

Ik wil mensen binnen en buiten de politiek inspireren om bij te dragen aan een mooiere wereld.’’

Sinds 2018 ben ik voor de GroenLinks-fractie als burgerraadslid beëdigd om onze raadsleden te ondersteunen. Op mijn social media profielen omschrijf ik mezelf met de volgende woorden: geluksvogel, (pleeg) moeder, avondmens, reiziger, theoloog, flexibel idealist, Afrika, jeugd, VluchtelingenWerk, burgerraadslid GroenLinks. Met name dat eerste woordje, ‘geluksvogel’ is wat mij typeert en waar ik vaak bij stil probeer te staan. Dankbaar. Maar ook bewust. Bewust van het ongeluk van vele anderen.

Een cliënt van de voedselbank, een bezorgde moeder op het schoolplein, een milieubewuste kerkganger, een statushouder die niets snapt van regels in Nederland, een dochter die de mantelzorg voor haar dementerende moeder nauwelijks aan kan en anderen die worstelen met dat wat op hun pad kwam. Ik sprak ze allemaal. Ze inspireerden mij – ieder op eigen wijze - en ik dacht; “Wat ben ik toch een geluksvogel dat ik niet zoveel worstelingen door hoef te maken en energie genoeg heb.” Van mijn geluk wil ik van harte delen waar mogelijk.

Capelle heeft veel dingen goed op orde, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Thema’s als armoedebestrijding, vergrijzing, eenzaamheid en duurzaamheid zijn daar voorbeelden van. Ook geven we in Capelle veel geld uit aan veiligheid, maar toch blijft het gevoel van veiligheid achter bij de uitgaven. We moeten ons dus afvragen of we het geld wel op de juiste wijze besteden.

Ik wil mensen binnen en buiten de politiek inspireren om bij te dragen aan een mooiere wereld. Een nog mooier Capelle. Een Capelle waarin gerechtigheid (de sociale kant van GroenLinks), de heelheid van de schepping (de groene kant van GroenLinks) en (h)eerlijkheid en vrede (de open kant van GroenLinks) centraal staan.

Deze geluksvogel wil namelijk nog jaren vrij, gezond en plezierig rond kunnen fladderen in een groene wereld, in een groen en niet zo rechts Capelle.

Monirah Schep
Burgerraadslid GroenLinks

 

Lees hier de tekst op de site van de gemeente Capelle aan den IJssel.