Nieuws

Toezeggingen voor duurzaamheid na concept-moties GroenLinks.

Maandagavond werd in de gemeenteraad de begroting 2019 behandeld. Wat GroenLinks Capelle betreft voldoet die begroting niet aan de duurzame ambities die horen bij deze gemeente. Als reactie op de door GroenLinks ingebrachte conceptmoties, deed het colle-ge een aantal toezeggingen. Een groener en duurzamer Capelle is hiermee hopelijk weer een klein stapje dichterbij gekomen.

Lees verder

Begroting 2019 B&W Capelle verkiest auto boven duurzaamheid

B&W schrijven in de 'beleidsarme' begroting 2019 dat strikt op de portemonnee gelet moet worden en mogelijk zelfs de broekriem aangetrokken. Het college zal “de komende periode dan ook zeer terughoudend zijn met het aangaan van (nieuwe) verplichtingen.“ Het autoparkeren bij het centrum blijft echter toch voor rekening van de gemeente, waarmee feitelijk een subsidie wordt verstrekt aan het autoverkeer. Het Duurzaamheidsfonds, waarvoor begin dit jaar een motie door de raad werd aangenomen is evenwel niet opgenomen. Het signaal is dudelijk: B&W kiezen voor de auto en niet voor het milieu. GroenLinks wil het duurzaamheidsfonds terug op de begroting.

Lees verder

Ze zijn al thuis

Sinds eind oktober verblijft er een armeens gezin in de Bethelkerk in Den Haag, ze zijn namelijk bang om uitgezet te worden terwijl het gezin geworteld is in Nederland. Om ervoor te zorgen dat de IND niet binnenvalt wordt er een marathonkerkdienst gehouden en dominee en GroenLinkser Ruben Schep legt uit waarom hij vrijdagochtend voorgaat in de marathondienst.

Lees verder

Armoede is niet alleen een gebrek aan geld

Voedselbank

Er is geen armoede in Nederland.’, ‘arm zijn in Nederland is je eigen schuld’, het zijn uitspraken die nog steeds veel gebruikt worden om aan te duiden hoe rijk we in Nederland zijn. Toch zien we bij de Voedselbank wekelijks echte armoede. Van jong tot oud, van mensen die jarenlang hun eigen bedrijf hebben gehad tot mensen die nog maar kort in Nederland zijn. Maar wat bij iedereen opvalt: armoede is niet alleen een gebrek aan geld.

Lees verder

Duurzaamheid is jong en sexy

Afgelopen woensdag was het in heel Nederland dag van de duurzaamheid, in Capelle was dat het startschot voor de week van de duurzaamheid. Gemeenteraadslid Marijn Snijders nam het interview wat wethouder duurzaamheid Nico van Veen gaf onder de loep.

Lees verder

Pagina's