Restaurant De Bank is de winnaar geworden van de verkiezing van het meest duurzame restaurant in Capelle.
Dinsdag 5 juni, op Wereld Milieudag, reikte Irja Verweijen, fractievoorzitter van GroenLinks, traditioneel het groene lintje uit. Dit keer aan Albert Calor van restaurant De Bank.
"U heeft in uw restaurant gekozen voor duurzaamheid, u onderstreept dit op uw kaart en in uw aanpak. U maakt inzichtelijk waar uw producten vandaan komen en heeft de meest gevarieerde kaart voor vegetariërs. Op deze punten onderscheidt u zich van de andere restaurants in Capelle."
De eigenaar reageerde verheugd: “Ik ben erg blij met deze prijs, die eigenlijk vooral aan het team toekomt. Dit lukt alleen omdat ons hele team gaat voor duurzaamheid”.
Belangrijke "concurrenten" van De Bank waren Het Perceel en Fuiks restaurant. De verschillen zijn klein. " Dat is een goed teken" zegt Irja Verweijen, "Het betekent dat duurzaamheid steeds meer op de menukaart staat." Dierenwelzijn heeft veel aandacht in Capelle “. Het strekt zich wat ons betreft ook uit tot vleesconsumptie en productie en dus de menukaart. Hopelijk nodigt dit voorbeeld anderen uit om duurzaamheid nog nadrukkelijker op de kaart te zetten."
Op Wereld Milieudag reikt de Capelse GroenLinks fractie jaarlijks het groene lintje uit. Het groene lintje is een uiting van waardering voor een persoon of organisatie die zich inzet voor de verbetering van het milieu of de duurzaamheid. Eerder reikte de GroenLinks fractie het groene lintje uit aan de Heemtuin (2011), aan Stichting Natuurvrienden Capelle (2010) en aan Marius Voogt voor het behoud van de klimboom in Oostgaarde (2009).