GroenLinks doet oproep aan nieuwe raad

Bij het afscheid van de Capelse gemeenteraad deed fractievoorzitter Irja Verweijen van GroenLinks een oproep aan de nieuwe raad: denk en handel groen, heb een sociaal hart voor iedere Capelenaar en een open vizier naar de Capelse burger.

GroenLinks deed in Capelle niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Irja Verweijen: "GroenLinks had te weinig kandidaten om te kunnen garanderen dat wij vier jaar lang goed zouden kunnen functioneren in de raad. Daarom deden we niet mee aan de verkiezingen. Dat is jammer, maar het zij zo." Zij blikte in haar afscheidsspeech terug op de twaalf jaar dat GroenLinks in de raad heeft gezeten en op wat GroenLinks heeft bereikt, ondanks het feit dat het al die jaren een kleine oppositiepartij is geweest. GroenLinks heeft onder andere hele tastbare zaken bereikt: de naam Amnestyplein, het informatiebord over de Molukkers in Capelle, het watertappunt op het Stadsplein, de fietsnietjes en de fietswegwijzers. En iets dat er niet meer is: onkruidbestrijding met Roundup.

Irja Verweijen keek ook vooruit: "GroenLinks zal verdergaan, maar uit het directe zicht van de politiek in de gemeenteraad. U zult zeker nog van ons horen de komende tijd. En ongetwijfeld zal GroenLinks weer over enige tijd opduiken en omhoog klimmen en een of meer zetels in de raad bezetten." Zij besloot haar toespraak met een oproep aan de nieuwe gemeenteraad: "Waarop de achterban van GroenLinks nu heeft gestemd en of die wel heeft gestemd, dat weet ik niet. Wat de achterban van GroenLinks wil laten horen, het gedachtegoed en de doelen van GroenLinks zijn de komende jaren niet hoorbaar via de GroenLinksfractie, maar zij zijn natuurlijk niet verdwenen uit Capelle. Daarom roep ik de nieuwe raad op: denk en handel groen, heb een sociaal hart voor iedere Capelenaar en een open vizier naar de Capelse burger.