Rond de wereldmilieudag in juni, reikt GroenLinks het 'groene lintje' uit.
Dit lintje wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor duurzaamheid, natuur of milieu.
Eerder reikte GroenLinks het groene lintje uit aan Marius Voogt voor zijn inspanningen om de klimboom in de Noorse Buurt te behouden, aan de Stichting Natuurvrienden Capelle en aan de Heemtuin aan de ‘s-Gravenweg.
Dit jaar gaat GroenLinks op zoek naar de meest duurzame restauranthouder in Capelle. Er wordt gekeken of biologische producten worden gebruikt, er vegetarische alternatieven zijn en of de viskaart duurzaam is. "We weten dat er in Capelle restaurants zijn die serieus hun best doen om een duurzame menukaart te presenteren", zegt Irja Verweijen, fractievoorzitter van GroenLinks. "Wij vinden dat een prima ontwikkeling en willen dat graag waarderen. Er wordt in Capelle veel gesproken over dierenwelzijn, wat ons betreft strekt zich dat ook uit tot de menukaart. Bovendien hebben we hier in de regio veel bedrijven die uitstekende biologische streekproducten leveren."
De komende tijd zullen de menukaarten van de Capelse restaurants bekeken worden. Er ontstaat dan een top vijf van duurzame restaurants, waaruit de meest duurzame restauranthouder gekozen zal worden.