Huidig penningmeester Mediha Aktas werd als lijsttrekker verkozen. Mediha benadrukt zowel de duurzame als sociale idealen van GroenLinks. De kandidatencommissie: “We zien in Mediha een gedreven en enthousiaste lijsttrekker, met een duidelijk beeld van wat ze wil bereiken en de kracht om het team daarin te inspireren.”

Op de tweede plaats staat Marijn Snijders. Marijn is op dit moment al raadslid. Op deze manier blijft de ervaring van de afgelopen vier jaar behouden. Marijn heeft binnen GroenLinks en Dwars bewezen te vechten voor de idealen van GroenLinks.

De volledige lijst wordt gevormd door Mediha Aktas (1), Marijn Snijders (2), Sadaf Qutbyar (3), Sienna Roos (4), Eduard Hartog (5), Geert van Vliet (6), Elbert Raadsen (7) en Ruben Schep (8).

Mediha: “Het is mij een eer om samen met dit krachtige team vol overgave te werken aan de verbinding met de Capellenaar en het geluid van GroenLinks niet alleen te laten horen, maar ook om te zetten tot resultaten in het belang van de Capellenaar.”

Het bestuur is gepast trots op deze groep enthousiaste GroenLinksleden. “Een groep met diverse kwaliteiten en volop ervaring in het openbaar bestuur. Het is een relatief jong team, maar we nemen gelukkig de ervaring mee van (burger)raadsleden van de periode 2018-2022.”

Er is ook hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma waarmee GroenLinks de komende verkiezingen in zal gaan. Dit programma wordt binnenkort gepresenteerd.