Traditioneel werd de campagne afgetrapt in de wijk Fascinatio, waar de partijen elkaar en wijkbewoners ontmoetten en met elkaar in debat gingen. Hier konden de andere lijsttrekkers meteen kennismaken met Mediha, die door haar bevlogen en inhoudelijke bijdrage direct indruk maakte. Ook in de debatten daarna bij Rijnmond media, op het gemeentehuis (lees hier hoe Mediha Ans Hartnagel van zich af weet te houden), en via de Capelse radio, viel ze op door haar constructieve en enthousiaste houding.

En de sterke campagne heeft zijn vruchten afgeworpen. Waar we vier jaar geleden de kleinste van negen partijen bleven en door een restzetel op twee zetels kwamen, groeiden we deze keer naar de zesde van elf partijen met – toch nog steeds – twee zetels. Maar we groeiden percentueel gezien en zijn nu de grootste partij op links. Nieuwe partijen Capels Bewonersbelang en Belang van Nederland zorgden ervoor dat zittende partijen zetels moesten afstaan. Alleen D66 wist zijn zetelaantal als zittende partij te vergroten.

Naast Mediha bleken ook de andere vrouwen op de lijst voldoende stemmen te hebben gehaald om naar een plek in de raad mee te dingen. Uiteindelijk haalde Sienna de meeste stemmen en nemen twee vrouwen dus de plaats in van Elbert en Marijn. Sadaf en Eduard zullen als burgerraadsleden de fractie completeren. De ervaring van de afgelopen periode zal uiteraard niet verloren gaan, want de oude fractieleden blijven ondersteunen waar nodig.

Via deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die bij de campagne heeft geholpen en die op ons gestemd heeft. Wij gaan ons de komende jaren inzetten voor een duurzaam, menselijk en eerlijk Capelle! Wie wil is welkom om ons daarbij te helpen!